Husegprogramok adatainak dusitasa


Olvasom a Numeratorok cimu konyvet es kozben elgondolkodtam a husegprogramokon: Vajon miert nem RFID-s csippekkel ellatott husegkartyat adnak a cegek? (Peldaul a Dechatlon, az Ikea, ...) Igy nyomon tudnank kovetni a huseges ugyfel mozgasat az aruhazban. (hiszen ott van nala az RFID chipes husegkartya) Tudnank rola, hogy merre jart, hol idozott el sokaig es vegul mi az amit megvasarolt. Arrol nem is beszelve, hogy automatizalt szemelyre szabott akciokat tudnank nekik szervezni, elsokent ertesithetnenk oket az oket erdeklo learazasrol, stb. Valoszinuleg ertekelnek.

Az igy felepitett adatbazisbol meg lehetne csinalni offline azt amit az Amazon.com online csinal. Ajanlhatnam figyelmebe a..., A hasonlo erdeklodesu emberek ezt vasaroltak ..., stb.

Draga lenne? Nem tudom. Jo par eve egyszer utana kellett mennem az RFID-s azonositasnak. Akkor joval 100 Ft alatt volt egy RFID-s chip listaara. Ma mar valoszinuleg toredeke ennek az osszegnek.

Egy markatingelemzonek valoszinuleg kincset ernenek ezek az informaciok. (Nekunk meg kihivas lenne ra adatmodellt tervezni, adattarhazat epiteni)

Elválasztó

Már készül a következő cikk. Iratkozzon fel az értesítőre.

|

Kővári Attila
2010. február 04.