Power BI Data Catalog - licenszelési kérdések


Power BI adatkatalógusának (Data Catalog) használatához a következő licenszek szükségesek:

Megosztáshoz szükséges licenszek

Ahhoz hogy meg tudjunk osztani lekérdezéseket másokkal rendelkeznünk kell Power BI előfizetéssel. Azaz annak a szervezetnek, ahol dolgozunk rendelkeznie kell Power BI előfizetéssel, és Power BI rendszergazdájának fel kell minket vennie a felhasználók közé.

Felhasználáshoz szükséges licenszek

Sajnos azoknak is rendelkeznie kell a vállalatnál Power BI licenszel, akik el akarják érni a vállalaton belül az adatkatalógusban megosztott lekérdezéseket.

Persze a Power Query lekérdezéseket meg lehet osztani egymással e-mailen keresztül is, hiszen a Power Query által M nyelven tárolt transzformációs utasítások másolhatóak egyik Excelből a másikba, de ez messze nem annyira elegáns, mint az adatkatalógus által kínált, meta adatokkal, pontos leírásokkal, keresési lehetőségekkel dúsított megosztási megoldás.

Összefoglalva: A Power Query Data Catalog szolgáltatásának használatához (Akár a publikáláshoz akár a felhasználáshoz) szükséges Power BI licensszel rendelkeznünk. Ez most is így van és valószínűleg a következő verzióban is így lesz...

POWER BI WORKSHOP

Tudjon meg többet az itt elhangzottakról! Jöjjön el a 2019. november 26.-i Power BI workshopra. Részletek >>

  

Elválasztó

Már készül a következő cikk. Iratkozzon fel az értesítőre.

|

Kővári Attila
2015. február 05.
Címkék:

POWER BI WORKSHOP

Tudjon meg többet az itt elhangzottakról! Jöjjön el a 2019. november 26.-i Power BI workshopra. Részletek >>