Mennyit keres egy hazai informatikus? Avagy nagyon keresett terület az üzleti intelligencia


Jegyzetek a Milyen a versenyképes informatikus? című cikkből:

·         „Tavaly a legnépszerűbb felsőoktatási szakok listáján az informatikus a negyedik helyen végzett 2752 jelentkezővel. Becslések szerint 5 ezren végeznek a területen évente. Ma Magyarországon megközelítőleg 100 ezer informatikus dolgozik- ám igazán naprakész, értékelhető szakmai tudással csupán felük rendelkezik”

·         „Az elmúlt időszakban rendkívül kelendőek lettek a mobil-applikáció, iPhone- és az Android-fejlesztők. Emellett továbbra is keresettek a Java, a .Net programozók és az  SAP támogatók”

·         „…Egy másik, újabban szintén nagyon keresett terület az üzleti intelligencia: az itt tevékenykedő szakemberek az adminisztrációt és a céges riportokat támogató programok szakértői. A trendek így nem meglepő módon abba az irányba mutatnak, hogy a specialistáké a jövő.”

·         „Az ideális IT-szakemberek 3-5 év tapasztalattal rendelkeznek és az újdonságok terén is képben vannak. Ők átlagosan bruttó 600 ezer forint körül keresnek havonta - a skála végpontja extrém esetben akár bruttó 800 ezer forint is lehet. (A pályakezdő informatikusok bére havi bruttó 300 ezer forintról indul.)”

Elválasztó

Már készül a következő cikk. Iratkozzon fel az értesítőre.

|

Kővári Attila
2011. február 13.

Szia Informatikusként dolg

Szia

Informatikusként dolgozom egy állami cégnél, mégsem hívom magamat IT szakembernek pedig egy komoly cégnél vagyok, ráadásul egyedül. A fizetésem messze elmarad amit itt leírtatok pedig rendszergazdaként szinte mindenhez kell kicsit konyítani de kezdek kiábrándulni a szakmából. MS nyomatja az új termékeit de ki ér rá arra,hogy friss infókat szerezzen, megismerjen új dolgokat. Kivagyok hajtva maximálisan és szép lassan lemorzsolódom a semmiért.

Elnézést a pesszimizmusért csak gondoltam megosztom a véleményemet!

Üdvüzlettel

Szia, Egyik ügyfelem mondt

Szia,

Egyik ügyfelem mondta ezt a hasonlatot:

„Meg kéne élezni a baltát, hogy gyorsabban haladjunk, de nincs idő megélezni, mert nem állhatunk meg. Haladni kell.”

Szerintem nem vagy egyedül ezzel az érzéssel. Olvasd el pl. ezt a cikket: http://www.biprojekt.hu/blog/Honnan_tudod_hogy_rossz_helyen_dolgozol.htm

De a lényeg, hogy meg kell élezni azt a baltát, mert amit megnyersz rövidtávon, azt elveszted hosszútávon.

Üdv, Attila